REZIDENTIAL

Intrebari Frecvente


Ai intrebari? Iti raspundem. Gasesti aici lamuriri si informatii despre energia solara si panourile fotovoltaice.

Energia solara este gratuita. Pentru a o colecta este necesara o investitie intr-un sistem de panouri solare care difera de la caz la caz, in functie de marimea gospodariei si de consumul lunar de curent electric. Per ansamblu, cu tot cu investitie, o casa alimentata cu elergie solara are costuri mai reduse decat o casa alimentata traditional.

Daca vrei sa stii cum se transforma energia solara in curent electric apasa aici.

Impactul pozitiv asupra mediului inconjurator este major. Pe langa faptul ca alimentezi casa cu energie de la soare, economia de energie traditionala consumata in perioada de garantie a panourilor de 25 de ani compenseaza cu emanarea a 75 tone de CO2.

Sistemele Renovatio Solar sunt sunt dimensionate dupa croiala casei, de aceea ne vom ocupa de tot ce inseamna transferul de proprietate catre urmatorul locatar. Bineinteles ca, daca iti doresti panouri solare la noua ta casa, suntem fericiti sa te consiliem.

Nu toate casele se preteaza pentru montarea de panouri solare. Iata ce trebuie sa iei in calcul:

 • Climatul. Este casa ta intr-o zona cu mult soare? Bucurestiul este un oras insorit, pe cand unele case, din zone mai umbrite, nu beneficiaza de aceeasi expunere la soare.
 • Forma si orientarea acoperisului. Este foarte important ca, pentru a beneficia cat mai mult de lumina soarelui, pozitia si marimea acoperisului sa se afle intre anumite standarde.
 • Spatiul unde vor fi montate panourile trebuie sa nu fie umbrit de cladiri sau copaci.

Difera de la casa la casa.

 • Fiercare casa consuma curent mai mult sau mai putin in functie de cati consumatori are si cat de des sunt ei folositi. Pana la urma se traduce asa: cu cat factura de curent electric este mai mare, cu atat vei avea nevoie de mai multe panouri.
 • Zona in care traiesti influenteaza cantitatea de energie solara pe care o primesti. Iar daca ai perioade lungi fara soare vei avea nevoie de mai multe panouri.
 • Cat vrei sa investesti. Uniunea Europeana impinge legea conform careia posesorii de sisteme de panouri solare pot vinde energia electrica catre ENEL. Odata aprobata aceasta lege, nu numai ca vei folosi energia solara, dar vei putea si sa faci profit din asta, vanzand catre ENEL.

Fiecare solutie are avantajele ei. Daca il cumperi pe loc, poti sa te gandesti ca acest sistem este o investitie, iar din momentul montarii lui facturile tale de energie se vor diminua sau vor fi egale cu zero. Mai mult, dupa adoptarea legii privind energia solara vei putea chiar face profit.

Varianta de leasing poate aduce cu sine rate egale cu factura ta de curent. Asta inseamna ca nu vei face niciun efort financiar, iar, la sfarsitul perioadei de leasing, vei avea curent electric complet gratuit.

Renovatio Solar este prima companie din Romania care a montat un parc fotovoltaic. Pana acum am montat 11. Iata ce putem sa facem in plus:

 • Monitorizam sistemul 27/7 si sa ne asiguram ca merge in parametrii;
 • Intervenim pentru service ori de cate ori este nevoie. Gratuit bineinteles;
 • Acordam consiliere si te invatam cum sa iti scazi consumul de energie electrica.

Panourile solare functioneaza numai ziua. Pe timpul noptii poti folosi energia electrica produsa in timpul zilei daca o stochezi in acumulatori. Pe viitor vei putea sa vinzi excesul de energie electrica produsa pe timpul zilei catre furnizorul clasic de electricitate si sa o cumperi inapoi de la el pe timpul noptii.

In aceasta varianta vei iesi tot timpul in avantaj, pentru ca pe timpul zilei curentul este mai scump.

Panourile Renovatio Solar au o garantie de 10 ani si un randament minim garantat de 80,2% timp de 25 de ani.

Daca ai ales varianta unui sistem cu acumulator, penele de curent nu te mai intereseaza.

Acumulatorii vor elibera energia electrica in timpul penei de curent. Ei vor fi alimentati de panourile solare pe timpul zilei. Daca pana de curent dureaza zile intregi, pentru a fi complet acoperit, acumulatorul trebuie sa aiba o putere mai mare.

 • 20
  Personal Calificat
 • 11
  Parcuri Solare
 • 52
  Instalatii Rezidentiale
 • 44
  Inspectii Tehnice
 • 61
  Clienti Fericiti

Copyright © 2016 Renovatio Solar